FAQs

Kan man bruge EMS som genoptræning?

EMS-træning er perfekt til genoptræning. Faktisk har EMS-træning været brugt i mange år inden for fysioterapi, medicin og konkurrenceprægede sportsgrene. Den bruges hovedsageligt til at korrigere muskulære ubalancer, lindre rygsmerter, styrke bækkenbundsmuskler og forbedre cirkulationen. Da impulserne transmitteres direkte på musklerne, og fuldstændigt undgår leddene, er der ingen belastning på ledbånd eller led. I professionel sport bruges EMS-træning også til at optimere core-muskulaturen og forbedre og stimulere kraft og ydeevne.

Hvordan foregår træningen i RUSH

Du træner i specialdesignede shorts og t-shirt. Herefter iføres du en dragt med elektroder, der sikrer, at impulserne kan stimulere musklerne. Dragten har en ledning, som er forbundet til en XBody-maskine, hvor alle øvelser, tid og intensitet er kodet ind. Hver lektion varer 20 minutter og er styret af en personlig træner, der kontrollerer og justerer intensiteten af impulserne. Vi guider dig, så alle EMS-øvelserne bliver udført korrekt.

Den personlige træning, gør at vi kender dig, dit fysiske niveau, dine ønsker og mål. Vi vil støtte dig hele vejen. Lektionen består af 12-16 funktionelle øvelser pr. træning. En blanding af cardio og muskeltræning. XBody-maskinen registrerer data fra træningen, således at disse optegnelser kan hjælpe træneren med at justere kundens lektioner fra uge til uge – med henblik på at øge musklernes maksimale ydeevne og dermed optimere resultatet.

EMS er ideelt til næsten alle i alderen 18-80 +, der har lyst til at komme i form.

NB! ER DU GRAVID, skal du vente til du har født og har fået grønt lys af din læge. Herefter er du mere end velkommen. EMS er genialt til efterfødselstræning. Træningen styrker bækkenbunden og samler de deltemavemuskler på en effektiv, men skånsom måde.

EMS egner sig godt til travle mennesker på farten, dem som ikke nyder at gå i fitnesscentret, fitness-elskere, der ønsker at presse sig selv yderligere samt folk med sportsskader eller svag ryg / led.

Hvor ofte kan jeg træne EMS?

EMS arbejder på hele kroppens muskler, så du kan komme i form med KUN 2 x 20 minutters træning om ugen. Ved normal styrketræning skal du træne en muskelgruppe af gangen. Men når du træner EMS, så arbejder op til 90% af dine muskler samtidigt. Derfor SKAL musklerne have tid til at restituere. Det anbefales derfor at man tager en pause på 48 timer imellem hver træning, så muskelfibrene bygge sig selv op og blive stærkere. Så du behøver ikke mere træning på en uge. Lækkert ikke.

Kan jeg dyrke EMS efter en graviditet?

Graviditet og fødsel lægger enorme belastninger på kroppen. De mest almindelige problemer efter graviditet og fødsel er en svag bækkenbund og delte mavemuskler. EMS-træning er en blid træning, der er målrettet alle muskler, der arbejder sammen med din bækkenbund samt med dine core-muskler. EMS-dragten støtter og hjælper med skånsomt at aktivere hele coren -også det dybere muskelvæv, som kan være virkelig svært at aktivere. Herved får du hjælp til at samle de delte mavemuskler. Hurra! Og som alle mødre ved, så giver små lykkebabyer ikke meget egotid til forældrene. Så træning, der KUN varer 20 minutter, er nemmere at nå under selv den korteste lur. Og skulle det gå i vasken, så er vi selv forældre, så vi tager gerne junior på armen, imens du træner. Du kan begynde at træne allerede 8 uger efter fødslen, når din læge har givet dig et go.

Hvornår ser man resultaterne af EMS træning?

Det er svært at sige, da vi alle er forskellige og har forskellige udgangspunkter. Men i de fleste tilfælde kan du se en forskel på muskulaturen og vægten efter 8-10 sessioners regelmæssig træning. Men husk, at selv med den mest effektive træning, så kræver det også en kostændring hvis målet er decideret vægttab.

Er EMS træning farligt?

Nej. Træning eller terapi med lavfrekvent elektrisk stimulering udgør ingen som helst risiko. Dette skyldes, at vores muskler kontinuerligt arbejder ved hjælp af naturlige elektriske impulser i forvejen. Når du træner med EMS, forstærkes disse impulser simpelthen. Den største fordel ved EMS-træning er, at det – i modsætning til traditionel træning – ikke er nogen yderligere belastning på leddene. De elektriske impulser fungerer direkte på musklerne, så leddene kan ikke overbelastes, som så ofte sker med vægttræning.

Hvor kommer EMS oprindeligt fra

Oprindeligt stammer Electro Muscle Stimulation (EMS-træning) fra fysioterapi og er i mange år blevet brugt til rehabilitering og til at fremme sportslig ydeevne. De første, der brugte EMS-træning til at fremme sportslig ydeevne, var russerne. Helt tilbage til 1950’erne hjalp EMS-træning russernes olympiske atleter til bedre sportspræstationer.

Hvad venter du på?

Gå igang NU med at få din drømmekrop med kun 2×20 minutter om ugen.